A Mi drón 4K és a Mitu után megérkezett a Xiaomi középkategóriás kamerás drónja a FIMI A3. Tudását tekintve a DJI Spark-hoz lehetne hasonlítani, viszont ahogy megszokhattuk az árazása jóval alatta marad nagy hírű konkurensnek. Lássuk mit hoztak ki belőle és hogy hol veheted meg a legjobb áron!

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Mit tud a Xiaomi FIMI A3?

Ahogy ebben az árszegmensben megszokhattuk a Xiaomi FIMI A3 GPS és GLONASS helymeghatározó rendszert illetve szénkefe nélküli motorokat kapott. A felvételek minőségéért egy 2 tengelyes mechanikus és egy 3 tengelyes elektronikus gimballal felvértezett fullHD kamera felel. A Youtube videók szerint ez a hibrid megoldás szép, rezgésmentes felvételek készítését teszi lehetővé. A kamerát 0 és 90 fok között lehet állítani a távirányítón keresztül.

A gyári specifikációk alapján a maximális hatótáv 1km, ami ugyan elmarad a Spark hatótávjától de arra bőven elég, hogy megörökítsd a közelben található látványosságokat. Repülési magasságát 500 méterben korlátozták. A drón 25 perces üzemideje elég szimpatikus, hiszen egy pótakkumulátorral akár 50 percig is repülhetünk. Ezért egy 3 cellás 2000mAh-s akkumulátor felel (hagyományos RC töltőcsatlakozóval). A FIMI A3 súlya 560 gramm, méretei pedig 285 x 229 x 69 mm. Ez nem a legkisebb a kategóriájában, sőt a lábai sem behajthatók. 

A Xiaomi FIMI A3 kamerája

A kamerát egy 8 MP-es 1/3,2″ CMOS szenzorral szerelték, amelynek látószöge 80 fokos. Ez 1080p-s videók rögzítését teszi lehetővé 30 FPS-en. Bitrátája pedig 60 Mbps. A Xiaomi FIMI A3 legnagyobb képfelbontása 3264 x 2448 és jpg tömörítést használ.

Kategóriájában a hibrid stabilizátor és a fullHD videófelbontás ideálisnak tekinthető. A tesztvideók alapján pedig szép rezdülésmentes felvételek készíthetők.

A Xiaomi FIMI A3 távirányítója

A FIMI A3 a ready to fly gépek igazi sztárja, ugyanis se applikáció, se telefon nem szükséges a repkedéshez. Csak beteszed az akksit, bekapcsolod, kalibrálod és indulhatsz is. Ez annak köszönhető, hogy a Hubsan H501S X4 távjához hasonló kontrollert kapott. A képátvitel 5,8 GHz-en történik és az élőképet a táv 4,3″-os beépített kijelzőjén láthatjuk. A távirányító egyébként egy 2850 mAh-s akkumulátorral működik, amelyet microUSB porton keresztül lehet tölteni.

A szokásos funkciógombok mellett, mint a gimbalvezérlés, hazatérés vagy sport/GPS mód választó mellett a Xiaomi FIMI A3 távirányítóján helyet foglal egy AV kimenet illetve DIY gomb. Míg az előbbi arra szolgál, hogy egy FPV monitorra vagy szemüvegre továbbítsuk az élőképet, az utóbbi kicsit érdekesebb és mókásabb dolog. A drón kapott egy Do It Yourself csatlakozót, amelyre igény szerint különféle dolgokat csatlakoztathatunk, például LED szalag, szervo… A távirányítóban is helyet kapott egy micro SD foglalat is.

A Xiaomi FIMI A3 funkciói

Mivel a Xiaomi FIMI A3 GPS-es drón, így megkapjuk a szokásos biztonsági funkciókat, mint a hazatérés jelvesztés vagy alacsony akkuszint esetén. Továbbá kapott egy no-fly-zone figyelő funkciót, ami nem engedi, hogy tiltott helyeken repüljünk. Nem kapott viszont gesztusvezérlést illetve szenzorokat a tárgyak elkerüléséhez.

A repülési módokból sincs hiány. A már megszokott Follow me, Orbit és Headless módokon kívül tud egy úgynevezett Fixed-wing és Dronie repülési módot is. A legutóbbi frissítésnek köszönhetően pedig már egy új funkció, a Cinematic mód is elérhető. Összességében azt lehet megállapítani, hogy a Xiaomi FIMI A3 egy elég jó paraméterekkel rendelkező fullHD kamerás hobbi drón. Olcsóbban is kapni fullHD felbontású drónokat (JJRC JJPRO X5), viszont ezek képminőségben és tudásban nem érnek fel a FIMI A3 képességeivel. A komolyabb tudású gépek pedig már 100 ezer forintos kezdőárról indulnak. Ha számít a minőség és nem szeretnél sokat költeni akkor a Xiaomi FIMI A3 jó választás.

Hol veheted meg a Xiaomi FIMI A3 drónt?

A FIMI A3 egyelőre előrendelési fázisban van a Gearbesten és a Banggoodon. Vámmentes szállítás esetén válasszátok az EU Priority Line opciót. A Banggoodon most 5e5a6d kuponnal mindössze 70 000 forintba kerül.

Gearbest

Banggood

Az első 5 rendelő, aki az oldalon kihelyezett linken keresztül vásárolja meg a drónt, ajándékba kap egy Sandisk Ultra 16GB-os memóriakártyát.

Nem rendeltél még ilyen drága dolgot Kínából? Mit szólnál egy kis extra biztosításhoz és kedvezményhez? A Tutifrankó VIP Klub tagjaként minden egyszerűbb.

Kérdésed van?

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!

Tudtad?

Ha közvetlenül az oldalon elhelyezett linkeken keresztül vásárolsz, akkor ingyen támogatod a Tutifrankót! Továbbá online segítségnyújtás kaphatsz a termék kiválasztásától kezdve a reklamációs ügyintézésig bezárólag!

Hírek

Legutóbbi

Népszerű termékek

Kategória

Kategóriák

Itt is megtalálsz

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb akciókról vagy kérdésed van, akkor csatlakozz!

Árfolyamok

Világjáró vagy?

Címkék