Az emberek régebben mindenhol készpénzzel fizettek. Azután jött a bankkártyák és online átutalások kora, manapság pedig azon sem lepődhetünk meg, ha valaki az okostelefonjában lévő chip segítségével fizet előttünk az üzletben. Ennek ellenére még mindig ragaszkodunk a készpénzes fizetéshez, hiszen ha a pénz fizikailag is a kezünkben van, akkor tudjuk, hogy azt csak erővel vehetik el tőlünk. És csak annyit amennyi nálunk van éppen. Hiába áll mögénk egy rosszindulatú programozó a villamoson, a pénzünk biztonságban marad. De a hackerek nem a villamoson vadásznak áldozat után, hanem az online világban. Emiatt is jött létre a Paypal.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Valóban biztonságos a PayPal?

Ahogy Te is, úgy én is szeretem biztonságban tudni a pénzem. Egyre növekszik azoknak a száma, akik interneten vásárolnak, ez pedig azt is jelenti, hogy egyre több vásárló célozza meg a külföldi online webáruházak kínálatát. A hazai és külföldi webáruházak közötti lényeges különbség a hosszú várakozási idő és a külföldi pénznemben történő fizetés. De vajon biztonságos-e előreutalással kifizetni egy olyan terméket, amelyet a világ túlsó feléről indítanak útjának számunkra ismeretlen útvonalon? Nem fog senki sem visszaélni bizalmas adatainkkal? A válaszom igen, de ehhez be kell tartanunk bizonyos szabályokat. Ezek egyike, hogy fizetéseink során PayPal-t használunk. Az általam preferált webáruházak mindegyike szerződésben áll a PayPal-lal és még soha nem volt velük problémám. Talán ezért is használjuk 237 millióan világszerte.

Amire szükséged van, hogy kiaknázd a PayPal előnyeit az egy bankkártya, egy email cím és egy erős jelszó. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a bankkártyánkat/bankszámlánkat összekapcsoljuk a PayPal fiókunkkal és a vásárolt terméket ezen keresztül fizetjük ki. A fizetés előtt manuálisan feltölthetjük pénzzel PayPal számlánkat saját bankszámlánkról. Másik lehetőség a bankkártyánkkal való összekapcsolás, így a vásárlás után a PayPal automatikusan levonja a szükséges összeget kártyánkról.

Hogyan készíts PayPal fiókot?

A PayPal főoldalán a Regisztráció gombra kattintva a következő képernyő fogad majd. Itt választhatod ki, hogy magánszemélyként (vásárló) vagy üzleti partnerként (eladó) szeretnél-e regisztrálni. A Egyéni számla opció kijelölése után kattints a Folytatás gombra!

PayPal főoldalán a Regisztráció gombra kattintva a következő képernyő fogad majd. Itt választhatod ki, hogy magánszemélyként (vásárló) vagy üzleti partnerként (eladó) szeretnél-e regisztrálni. A Egyéni számla opció kijelölése után kattints a Folytatás gombra!

A regisztrációs panelen töltsd ki a mezőket, utána kattints a Next gombra! Innentől nálam pár lépésig angol maradt, mivel nem váltottam nyelvet, de a PayPal az ügyfélszolgálat részt leszámítva már tud magyar nyelven.

A személyes adataid megadásával és a szabályzat elfogadásával létre is hozod a PayPal fiókod.

A bankkártya hozzáadásához kattints a Get Started gombra!

Az alábbi oldalon add meg bankkártyád adatait!

Kattints a Go to your account gombra a fiókod megtekintéséhez!

A fiókod hitelesítéséhez kattints a Confirm Your Email Address gombra! Ezután kapsz egy emailt, amelyben megerősítheted a címed.

Ezt keresd, majd kattints a Yes, this is my email gomra!

Az email megerősítés után igazából kész is vagy, két dolgot leszámítva. Az egyik a bankkártya csatolás a másik pedig a konverzió beállítás. Az előbbi azért szükséges, hogy vásárlások alkalmával a PayPal le tudja vonni a kívánt összeget a számládról. Az átváltás beállítása pedig azért jó, mert azt a PayPal helyett a bankkártyát kibocsátó bank fogja végezni és az gazdaságosabb.

Bankkártya csatolása PayPal fiókhoz!

A főmenüben a Pénztárca gombra kattintva ezt látod majd.

Kártya csatolása gomb után ez a képernyő fogad. Itt érelemszerűen ki kell tölteni a mezőket és a Mentés gombra kattintani.

Ne feledd a kártya megerősítést! A PayPal 400 forinttal fogja terhelni a számládat, amit később jóváírnak. Kapsz majd egy négy számjegyű kódot, amit a netbankodon keresztül tudsz megnézni az utalások között, ezt kell megadnod a PayPal fiókodban. Ha esetleg további dokumentumokat fognak bekérni (például bankszámla kivonat, közüzemi számlabizonylat), akkor ezt a linket tudod használni: http://www.paypal.com/il/uploaddoc

Pénznem átváltás beállítása!

A főmenüben a Fogaskerék gomb után kattints a Kifizetések menüre.

Azután Előre elfogadott kifizetések kezelése.

Itt az oldal átvált angol nyelvre: Set Available Funding Sources.

A csatolt bankkártya mellett Conversion options.

Utolsó lépésként pedig jelöld be a Bill me… kezdetű opciót és nyomj a Submit gombra.

Kattints a Vagy válassza a kártyakibocsátó árfolyamát szövegre!

paypal átváltás

Állítsd át a pénznemet és kattints a Fizetés USD/* pénzenmben gombra!

paypal átváltás

Ha a pénznem megfelelő, akkor Tovább!

paypal átváltás

Segítségre van szükséged?

Küldd el kérdésed üzenetben, hamarosan válaszolok!

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!