MJX Bugs B4W – 2K-s bogár a levegőben

mjx bugs b4w

Az MJX Bugs szériát sokan kedvelik, köszönhetően annak, hogy a gyártó elég megbízható és jó ár/érték arányú középkategóriás gépeket dob a piacra. A márka rajongói évről évre reménykednek egy nagy dobbantásra a Bugs 3 és a B2W után. Ez tavaly elmaradt, bár a Bugs 5W elég nagy népszerűségnek örvend. Az idei év új modellje pedig az MJX Bugs B4W, de vajon kategórián belül marad-e?

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Mit tud az MJX Bugs B4W?

Az MJX Bugs B4W egyik újítása az elődökhöz képest a foldable design, azaz a behajtható lábak illetve a 2K felbontású kamera. Utóbbi a hordozhatóság szempontjából előnyös, míg utóbbi a felvételek minőségénél számít. A drónt természetesen GPS modullal szerelték, amely a biztonságért és még néhány hasznos funkcióért felel. Ezenkívül nem hiányoznak a szénkefe nélküli MT2204 1350kv motorok sem, amelyek a leírás szerint akár 40km/h sebességgel is repíthetik a 640 grammos Bugs B4W-t.

Másik újítás a gép alján található ultrahangos és optikai szenzor, amelyek a barométerrel kiegészítve a pozíciótartást javítják. Az üzemidő is javult, ugyanis a 3400 mAh kapacitású két cellás akkumulátorral az MJX Bugs B4W akár 22 percig is a levegőben maradhat. Nem fejlesztették viszont a képátvitelt, így mindenképpen szükségünk lesz egy 5G WiFi-t (802.11.ac protokoll) támogató telefonra és meg kell elégednünk – a gyártó adatai szerint – 500 méteres élőképpel. A hatótáv ezzel ellenben 1,5 km is lehet. Nem nagy dolog, bár én az előző típusokból hiányoltam a drónon található bekapcsoló gombot. A képek alapján ez is helyet kapott a B4W-n.

Az MJX Bugs B4W kamerája

A kamera egy 8MP-es CMOS szenzorral rendelkezik, amelynek felbontása 2048 x 1152 pixel. Ezért a Bugs B4W-vel már 2K felvételeket is lehet készíteni 30 fps mellett. A 110 fokos látószögű kamera egy 1 tengelyes mechanikus gimbalon foglal helyet, ennek gyakorlati haszna persze csak majd élesben fog kiderülni.

Az MJX Bugs B4W kameráját a távirányítón keresztül 0-90 fokig lehet állítani vertikálisan, a kamera képét pedig a már említett 5G WiFi-n keresztül láthatjuk okostelefonunkon. Az adatátvitel a leírás alapján 720p felbontásban történik 20 fps-en. Ebben az árkategóriában ez bőven megfelel.

Az MJX Bugs B4W távirányítója

A távirányítója elég letisztult és a képeken jól mutat. Nekem személy szerint a Spark távirányítója ugrik be róla. Minden alapfunkció vezérelhető róla, mint például a felvétel készítés, hazatérés és a kameraszög állítás. A tartókonzol pedig legfeljebb 5,5″-os telefonokat képes fogadni. 

Az MJX Bugs B4W távirányítójának közepén helyet kapott egy OLED kijelző, amelyen az alapvető telemetria adatokat lehet nyomon követni. Ez hasznos repülés közben, ugyanis többek között látni lehet a táv és a drón töltöttségét, az aktuális magasságot/távolságot illetve a GPS műholdak számát.

Az MJX Bugs B4W funkciói

A GPS-nek hála az MJX Bugs B4W rendelkezik néhány hasznos funkcióval. A repkedés és a videózás mellett ezek fogják elrabolni a legtöbb idődet. A drónos világban egyik funkció sem új, viszont ideális időtöltés az amatőr videózás kedvelőinek. A keringés (Point of Interest) módban a Bugs B4W a telefonunk körül kering az általunk megadott sugarú körben. A követés (Follow Me) módban a drón követni fog minket miközben felvételt készít. Az útvonal (Tap Fly) funkció pedig arra való, hogy a telefonunkra rajzolt útvonalat követve végigrepül pontról pontra.

Összességében nézve az MJX Bugs B4W egy igen jó felszereltségű drón a maga kategóriájában. Kiemelkedő újítást nem igazán sikerült összehozni az MJX-nek, viszont van helye a gépnek a piacon. A hosszú üzemidő a 2K kamera illetve az optikai és ultrahangos szenzor más önmagában felüdítő ebben az ársávban, ezért aki 50-60 ezer forintnál nem szeretne többet drónra költeni, annak merem ajánlani az MJX Bugs B4W-t.

Érdekel az MJX Bugs B4W?

A Bugs B4W most már három webáruházban is kapható, amelyek garantálnak vámmentes szállítást (EU Priority Line). Igény szerint választhatod az 1, 2 illetve 3 akkumulátoros verziót. Valószínűleg hamarosan kuponok is érkeznek hozzá, ezért kövessétek a Tutifrankót, hiszen egy ilyen tudású drón nagyon megéri ennyiért a középkategóriában. Ha pedig kicsit komolyabb gép után érdeklődsz, akkor ajánlom figyelmedbe a FIMI A3 drónt.

Ne lepődj meg ha kísértetiesen hasonló drónokkal találkozol a piacon Eachine EX3 illetve JJRC X11 néven. Ezek nem az MJX Bugs B4W rosszabb minőségű klónjai, hanem azonos tervek alapján készült már márkanéven alatt futó gépek.

Geekbuying

Banggood

Gearbest

Kérdésed van?

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!

Tudtad?

Ha közvetlenül az oldalon elhelyezett linkeken keresztül vásárolsz, akkor ingyen támogatod a Tutifrankót! Továbbá online segítségnyújtás kaphatsz a termék kiválasztásától kezdve a reklamációs ügyintézésig bezárólag!

Kupont keresel?

Kinéztél valamit de túl drágának tartod? Kérj hozzá kupont üzenetben, a rögzített bejegyzésben vagy email-ben!

Hírek

Legutóbbi

Népszerű termékek

Kategória

Kategóriák

Itt is megtalálsz

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb akciókról vagy kérdésed van, akkor csatlakozz!

Árfolyamok

Világjáró vagy?

Címkék