MJX Bugs 3 Pro – Az olcsó kameraplatform

MJX Bugs 3 Pro

Nem mindenki nyitja olyan nagyra a pénztárcáját, hogy megvegyen egy komoly DJI vagy Xiaomi drónt. A jó hír viszont, hogy már az olcsóbb árkategóriában lévő gépek is rengeteg hasznos funkcióval rendelkeznek. Ilyen például a GPS-es, 20 perces üzemidővel rendelkező MJX Bugs 3 Pro is.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Miből lesz a cserebogár?

Az MJX méltán híres a kezdő drónpilóták világában hiszen az évek alatt piacra dobtak néhány szerethető gépet. Az MJX Bugs 3 Prot a Bugs 3 utódjának szánták és az árához képest meglepően sok funkciót kapott. A leghasznosabb fejlesztés a GPS modul beépítése, amelynek hála rengeteg hasznos funkciót hívhatunk életre és a drón biztonsága miatt sem kell aggódnunk. Az MJX Bugs 3 Prot az elődhöz hasonlóan szintén szénkefe nélküli motorok hajtják. Ez nagyon jó dolog az élettartam és az erő szempontjából.

Az MJX Bugs 3 Pro kinézete meglehetősen tetszetősre sikerült. A propellerek alatt található négy állapotjelző LED mellett kapott egy futurisztikus front LED világítást is. Olyan mintha egy sci-fiből lépett volna ki. Anyagát tekintve viszonylag kemény műanyag, annyira azért rugalmas, hogy akár kisebb zuhanásokat is gond nélkül túléljen. Felcsavarozható lábai lehetővé teszik, hogy a csomagban található konzolt használva akciókamerát rögzítsünk a hasára. Az MJX Bugs 3 Pro nem a legapróbb kamerás drón, ugyanis 410 x 410 x 150 mm-es mérete mellett több, mint 500 grammot nyom.

Az MJX Bugs 3 vs Bugs 3 Pro

Funkciók

Kamera konzol

Méret

Hatótáv

Üzemidő

Töltési idő

GPS

Hazatérés

Headless

Motor

Akkumulátor

Kapcsolat

MJX Bugs 3

Van

410 x 410 x 150 mm

300 m

15 perc

240 perc

Nincs

Nincs

Nincs

1806 1800Kv

2S 1800 mAh LiPo

2,4 G

MJX Bugs 3 Pro

Van

410 x 410 x 150 mm

800 m

21 perc

240 perc

Van

Van

Van

2204 1500Kv

2S 2800 mAh LiPo

2,4 G

Az MJX Bugs 3 Pro verziói

Az MXJ Bugs 3 Pro többféle csomagban is kapható. A legolcsóbb és egyben legpuritánabb variáns a kamera nélküli csomag 1 db akkumulátorral. Ebben az esetben le kel mondanunk az élőképről és az applikáció nyújtotta funkciókról, mivel a drón a gyári 5G Wifi-s akciókameráját lehet párosítani a telefonunkkal. A gyári kamera nélkül kizárólag a távirányítón kijelzett telemetria adatok alapján tájékozódhatunk. Egy minimális felár kifizetésével viszont választhatunk hozzá egy 720p vagy 1080p akciókamerát is. A legkifizetődőbb, ha a kamera mellé a fly more combo csomagot választjuk. Így 3 db akkumulátort kapunk, amelyek segítségével majdnem egy órát is a levegőben tölthetünk.

Az MJX Bugs 3 Pro funkciói

GPS-es drón lévén az MJX Bugs 3 Pro megkapta az ebben az árkategóriában található összes biztonsági funkciót. Hazatérés funkcióból mindjárt hármat is, amely akkor aktiválódik ha merül az akkumulátor, elveszti a jelet vagy ha kevesebb, mint 7 GPS műholdat lát. A hazatérés funkciót egyébként manuálisan is aktiválhatjuk. Ilyenkor a drón, akárhol is legyen is, légvonalban visszarepül a felszállási helyre. A Bugs 3 Pro szépen tartja a magasságát is ezért szép felvételeket lehet lőni vele.

A Bugs Go nevű applikációval azonban még több funkció elérhetővé válik. Ilyenek például az Orbit, amikor a drón egy meghatározott tárgy körül kering. A Waypoint módot aktiválva megadhatjuk, hogy milyen útvonalon haladjon. A Follow me esetében pedig a Bugs 3 Pro utánunk jön a távirányító jelét követve. A már említett gyári akciókamerával körülbelül 200 méterig láthatjuk az élőképet, viszont a gép akár 800 méterre is képes elrepülni.

Nagyon hasznos dolog, hogy a távirányítón minden fontosabb információt láthatunk repülés közben, így ha esetleg messzebb is repülnénk, mint az élőkép hatótávja, haza tudjuk navigálni a drónt. A táv kijelzőjén láthatjuk a jelerősséget, a műholdak számát, az aktuális távolságot és magasságot illetve a táv és az akkumulátor töltöttségét. Az MJX Bugs 3 Pro távirányítójáról kapcsolhatjuk be a Headless módot, a fel-le szállást és a videó/fénykép felvételt is.

Összességében véve az MJX Bugs 3 Pro egy nagyon jó kis drón. A GPS és a szénkefe nélküli motorok már önmagukban is jó pontot jelentenek ebben az ársávban. A FullHD kamera, telemetria és a 20 perces üzemidő pedig még többet nyomnak a latban. Szóval ha egy egyszerű, de biztonságos drónt keresel, akkor a Bugs 3 Prot ne húzd ki a listáról!

Érdekel az MJX Bugs 3 Pro?

A Banggoodon a kamera nélküli verziót (ezzel a kuponnal: rchobbies8) már 35 500 forintért megveheted, de sokkal jobban jársz a legnagyobb csomaggal, hiszen akkor 56 500 forintért tiéd lehet a drón, egy 1080p kamera és 3 db akkumulátor. Vámmentes szállításhoz használd az EU Priority Line szállítást. Így 40 000 forintot sprólhatsz. Jól hangzik, nem?

Kérdésed van?

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!

Tudtad?

Ha közvetlenül az oldalon elhelyezett linkeken keresztül vásárolsz, akkor ingyen támogatod a Tutifrankót! Továbbá online segítségnyújtás kaphatsz a termék kiválasztásától kezdve a reklamációs ügyintézésig bezárólag!

Kupont keresel?

Kinéztél valamit de túl drágának tartod? Kérj hozzá kupont üzenetben, a rögzített bejegyzésben vagy email-ben!

Hírek

Legutóbbi

Népszerű termékek

Kategória

Kategóriák

Itt is megtalálsz

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb akciókról vagy kérdésed van, akkor csatlakozz!

Árfolyamok

Világjáró vagy?

Címkék