"Én biztosan nem regisztrálok be még egy oldalra!" Szoktam hallani másoktól, amikor egy számukra ismeretlen webáruházban találnak egy tök jó terméket. Ez érthető is, hiszen kinek van kedve állandóan megadni az email címét, új jelszót kitalálni és megszokni az új webáruház felületét? Ebben a rövid bejegyzésben ennek a tortúrának tűnő folyamatnak egy másik, pozitív oldalát próbálom felvázolni. Mire a végére érsz, meg fog változni róla a véleményed.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Miért regisztrálj egy új webáruházba?

Számszerűsítsük!

Mint az élet sok egyéb területére, a Kínából rendelésre is rá lehet húzni néhány pénzgazdálkodási alapgondolatot. Tegyük fel, hogy negyed óra alatt - amelyből 5 perc a regisztráció és 10 perc az utánaolvasás - meg tudunk venni valamit mondjuk 5000 forinttal olcsóbban. Az nem rossz órabér, ugye? Hosszabb távon mindenképp megéri.

Nehogy félreértsd! Most nem arra biztatlak, hogy minden kínai webáruházba regisztrálj, ami bizonyos termékeket olcsóbban kínál, mint a többiek. Csak olyan megbízható webáruházakból rendelj, amelyeknél lehet fizetni PayPal-lal és korrekt ügyfélszolgálatuk van, de azért ne korlátozd magad 1-2 webáruházra! A lenti cikk segít kiszűrni a kamu webshopokat.

Az online rendelők négy kategóriája!

Kicsit elgondolkodtam a fentieken és arra jutottam, hogy az online rendelők négy kategóriába sorolhatók. Ez persze nem egy abszolút viszonyítási alap. Egyik vásárló sem jobb a másiknál, vannak átfedések is, viszont a vásárlótípusok között van egy vékony határvonal.

Őket nem érdekli a Kínából rendelés vagy nem mernek belevágni. A hazai kínálattal többnyire elégedettek és az ismertebb webáruházakat látogatják. Döntéseiket nagyban befolyásolják a reklámok és egyéb promóciók.

Talán ők alkotják a legnagyobb csoportot. Az Ali és az eBay régóta hódít, de a hirdetéseknek és a magyar nyelvű ügyfélszolgálatnak köszönhetően a Wish is nagyon népszerű. A közösségi piactereken vásárlók jellemzően olcsóbb, néhány száz/ezer forintos tételeket rendelnek. Sokan nem ismerik a vámszabályokat meg úgy általában a Kínából rendelés alapjait ezért jó páran "pórul járnak". Ha érdekel a vámeljárás témája, akkor ajánlom az alábbi cikket.

Jelenleg ez a négy kínai webáruház rendelkezik elég széles termékpalettával, megbízható ügyfélszolgálattal, EU raktárral és jó akciókkal. Érdemes beregisztrálni és szétnézni náluk.

Ők nem igazán korlátozzák magukat 1-2 webáruházra. Vásárlás előtt megnézik az összes esélyes kínai webáruházat/piacteret illetve lehetséges kuponokat és onnan fognak rendelni, ahol a legjobb feltételek vannak. Éppen ezért általában ők azok, akik a legjobb vételeket csinálják. Nekik aztán mondhatod például, hogy a Gearbesten akciós a memóriakártya, ha tudnak egy jobb helyet, ahol még olcsóbb!

Tudni akarod hol találsz jó akciókat? Akkor kattints a lenti bejegyzésekre! A regisztrációs segédletek alapján könnyen eligazodsz majd, ha pedig kérdésed van, csatlakozz a Facebook csoporthoz!

Segítségre van szükséged?

Küldd el kérdésed üzenetben, hamarosan válaszolok!

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!