Kínából rendelés kockázat nélkül!

Biztosan benned is felmerült már a kérdés, hogy vajon megéri-e Kínából rendelni, és ha igen, akkor mi ennek a módja? Hogyan járnál a legjobban és mit kell feltétlenül figyelembe venned? Ha az online rendelés nem okoz nagy fejtörést, akkor garantálom, hogy a Kínából rendelés sem lesz nehéz, pláne ha meglátod, hogy mennyit spórolhatsz. Sőt, ha követed a Tutifrankót, akkor garantálom, hogy igazán jó vételeket fogsz csinálni és az oldalon található információk segítségével hamarosan tudatos és tapasztalt Kínából rendelővé válsz.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Mit lehet rendelni Kínából?

Szinte mindent! A legújabb, itthon nem kapható mobiloktól kezdve az otthoni dekoráción át a ruházati cikkekig bezárólag a legtöbb dolgot megkapod. Már-már közhelynek számít, hogy mindent is Kínában gyártanak. Szerinted az itthoni viszonteladók többsége nem Kínából rendeli a termékeit? Dehogynem! Amit pedig mégsem tudsz Kínából megrendelni, arra valószínűleg nincs is szükséged. A helyes kérdés az, hogy mennyiért lehet megvenni valamit és milyen minőségben?

A Kínából rendelés nem neked való ha:
1. Türelmetlen vagy
2. Figyelmetlen vagy
3. Nem szereted a nagy leárazásokat

Csak gagyi termékeket árulnak?

Határozottan nem! Azok az idők már elmúltak. Az utóbbi években egyre több kínai gyártó ismerte fel, hogy csak akkor tartja meg a vásárlókat ha minőségi termékeket forgalmaznak. A nyugati igényekhez való igazodás pedig még több profitot jelent számukra. Jusson eszedbe a Huawei vagy a Xiaomi példája! A Kínából rendelés ma már nem lutri, ha figyelmes vagy (és olvasod a Tutfrankót). Ettől függetlenül még mindig találni silány termékeket a piacon, de néhány percnyi utánajárással minimálisra csökkentheted a csalódás kockázatát.

Gondolkozz reálisan! Először tedd össze fejben, hogy mi az amire szükséged van, mennyi ideig tervezed használni és a termékért elkért ár ezekkel a szempontokkal egyenes arányosságban van-e. Valószínűleg nem fogsz örök életű villanyborotvát venni 2500 forintért. Sok időt és pénzt megspórolsz magadnak, ha megfontolod mit veszel.

Kínából rendelés

Hogyan különböztetem meg a gagyit a jó minőségű dolgoktól?

Tájékozódj! Mielőtt Kínából rendelsz valamit, olvass róla teszteket vagy nézz Youtube bemutatókat! Olvasd el a többi vevő értékelését és nézd meg a gyártó többi termékét. Ezek alapján nagy valószínűséggel kiszűröd a hitvány termékeket! Ha nem tudsz dönteni, akkor kérdezz a csoportban vagy üzenetben.

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

A nálunk egyáltalán nem, vagy kis mennyiségben forgalmazott termékek lehetnek használhatók, de minőségük nem feltétlenül találkozik az európai igényekkel. Tartsd észben az elvárások különbözőségét mielőtt Kínából veszel valamit!

Érdekelnek a Kínából rendelés apró trükkjei?

Töltsd le a 9 Tutifrankó tippet és az alábbiak soha többé nem fognak gondot okozni!

Hogyan zajlik a Kínából rendelés menete?

A webáruházba történő regisztráció után azonnal megveheted a kiszemelt árut. Amire szükséged lesz az egy érvényes e-mail cím, lakcím és egy online vásárlásokhoz használható bankkártyára. Az útmutatókat e bejegyzés alatt találod meg. A webáruház útmutatókat az Áruházak menüben találod.

Mi van akkor, ha nem érkezik meg a csomagom, esetleg sérült/hibás terméket kapok?

Mint minden kereskedelmi tevékenység esetében, természetesen léteznek a vásárlót védő szabályozások. Viszont ezek érvényesítése nem mindig egyszerű. Kínából rendelés esetén általában 20-30 nap átfutási idővel lehet számolni a rendelés leadása és a kézhezvétel között. Ezt befolyásolhatják külföldi ünnepek, vámkezelési eljárás vagy a hazai postaszolgálat leterheltsége. Minden rendelés után megkapjuk a kézbesítés várható időpontját, amely átlépése után reklamációt kezdeményezhetünk az áruház ügyfélszolgálatánál. Amennyiben nem kapjuk meg a csomagunkat, az áruháztól pénz visszatérítést kérhetünk. Sérült vagy hibás áru esetén általában két dolgot tehetünk. Előzetes egyeztetés alapján a terméket (a megfelelő papírokkal ellátva, hogy visszafelé ne vámolják meg) visszaküldjük Kínába bevizsgálás céljából. Ha a fennálló problémával együtt lehet élni illetve az itthoni javítás olcsón megoldható, akkor próbálkozhatunk részleges pénzvisszatérítés igénylésével. Ilyenkor természetesen az áruház által vállalt garancia érvényét veszti, ami általában 1 év szokott lenni. A földrajzi távolság, a kommunikációs nehézségek és egyes ügyfélszolgálatosok jó szándékának hiánya bonyolultabbá tehetik a reklamációk és a garancia érvényesítését. A fentiekkel rá is tapintottunk a külföldi rendelések néhány hátrányára, de odafigyeléssel és utánajárással ezek a problémák minimálisra csökkenthetők.

Számolj! Ha viszonylag drága terméket néztél ki magadnak, amelyet itthon is meg tudsz venni, akkor mérlegelj! Nem feltétlenül éri meg Kínából rendelni valamit és lemondani a hazai garanciáról öt-hatezer forintos árkülönbség esetén. A csomagok néha késnek, ha valami sürgős, akkor ne a legkisebb szállítási idő alapján kalkulálj! Ha biztosra akarsz menni, a kiszállítás után azonnal bontsd ki a csomagot és dokumentáld fényképekkel vagy videóval az egészet! Egy esetleges reklamáció során jól jöhet. A követhetőség szempontjából válassz olyan szállítási módot, amely ad nyomonkövetési számot, így út közben is leellenőrizheted merre jár a csomagod.

Megfoghatják a vámosok a csomagom ha Kínából rendelek?

Egy 2021. július 1-től életbe lépő EU-s jogszabály szerint összeghatártól függetlenül, minden EU-n kívülről érkező terméket vámkezelés alá vonnak, ezért áfát kell fizetni rájuk. Van azonban néhány lehetőség, amivel csökkentheted a plusz költségeket. Rendelés előtt mindenképp olvasd el a Posta tájékoztatóját illetve a vámkezelésről szóló cikkemet!

El lehet kerülni az ÁFA megfizetését?

Néhány áruház, mint például a Banggood, a Tomtop, a Cafago vagy a Geekbuying egy kisebb összeg megfizetése ellenében úgymond átvállalja a vámolási költséget. Ezek néhány kivételtől eltekintve minden árucikkre vonatkoznak. Ha ezeket a szállítási módokat választjuk, akkor nem kell plusz költségekkel számolnunk. Illetve van egy másik dolog: megnézed, hogy az adott terméket meg lehet-e venni az áruház EU raktárából. Az EU területéről feladott csomagok után nem kell vagy ÁFÁ-t fizetni. Az igaz, hogy az EU raktáras cuccok drágábbak és több a szállítási költségük is, de egy jó akcióba belefutva remek vételeket lehet csinálni.

Banggood vámmentes szállítási mód: EU Priority line

Tomtop vámmentes szállítási mód: Duty Free Shipping

Cafago vámmentes szállítási mód: Duty Free Shipping

Geekbuying vámmentes szállítási mód: HKEU Priority Line

Hogyan tudom követni a csomag útját?

Amennyiben nyomonkövetési számmal rendelkező szállítási opciót választottál, lehetőséged van megtekinteni, hogy éppen merre jár a csomagod. Az alábbi bejegyzésben be fogom mutatni a leggyakrabban használt nyomonkövetési oldalakat.

Pár száz forintos apróságokra felesleges, de ha nagyobb értékű árut rendelsz, akkor érdemes rááldozni néhány dollárt a nyomonkövetési számra! Sőt, köss mellé biztosítást is! Kínából hosszú az út, nem 1-2 dolláron fog múlni, hogy mennyit spórolsz.

Kedvet kaptál a Kínából rendeléshez? Olvasd el a webáruházak bemutatóit is!

Segítségre van szükséged?

Küldd el kérdésed üzenetben, hamarosan válaszolok!

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!