Néhány évvel ezelőtt még csak kapkodtuk a fejünket, amikor elrepült a fejünk felett egy multikopter, azaz közismertebb nevén drón. Sokunknak múló hóbortnak tűnt vagy egy szűk felhasználói réteg szórakozásának. Manapság azonban egyre többen használunk drónokat köszönhetően a technológia fejlődésének és a kedvező áraknak. Na meg azért is mert iszonyúan jó móka. De vajon megéri drónt venni Kínából? Az alábbi bejegyzésben kiderül.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Nem rizikós drónt venni Kínából?

Ha még új neked a Kínából vásárlás, akkor ajánlom figyelmedbe a Kínából rendelés kockázat nélkül című cikket! Ez segíteni fog megismerkedni az alapokkal és ha elolvasod az oldalon közzé tett többi hasznos cikket, akkor rá fogsz jönni, hogy miért rendelünk olyan sokan kínai webáruházakból. Ha rövidre akarom zárni, akkor azért mert egy terméken akár több 10 000 forintot is lehet nyerni.

Spórolj akár több 10 000 forintot!

A drónokhoz nem tettem ki külön a kuponokat, mivel hamar le szoktak járni. Ha szükséged van kedvezményre valamelyikhez, akkor üzenj Facebookon vagy töltsd ki az űrlapot! Egyéb Kínából rendeléssel kapcsolatos információkat a Jó tudni oldalon találsz vagy szintén üzenetben kérdezhetsz.

Gyors linkek!

Kamerás drón vagy verseny drón?

Nem kívánok mélyebb dróntörténeti eszmefuttatásba bocsátkozni, ami a lényeg, hogy két nagyobb drón kategóriát különböztetünk meg. Az egyikbe a kameraplatformok vagy kamerás drónok tartoznak, a másikba pedig a verseny drónok. Drón vásárlás előtt mindenek előtt azt kell eldöntened, hogy száguldoznál vagy inkább légi felvételeket készítenél.

Kamerás drón Kínából
Verseny drón
Kamerás drón Kínából
Kamerás drón

A verseny drónozás célja, hogy a gépet legrövidebb alatt a célba juttassák illetve légi trükköket hajtsanak végre vele. Ezért egy verseny drón kialakítása mindig a legnagyobb sebesség elérése és a kivételes manőverezhetőség alá van rendelve. Egy kamerás drón esetében sokkal fontosabb a precíz pozíciótartás, a nagy távolságok megtétele és természetesen egy jó minőségű kamera. A továbbiakban főképp a kamerás drónok fajtáiról fogok írni néhány tudnivalót.

Milyen drónt válassz?

Egy drón vásárlása előtt valószínűleg a rendelkezésre álló pénzmennyiséged fogja meghatározni, hogy milyen irányba nézelődj. A jó hír az, hogy már néhány ezer forint elég ahhoz, hogy belekóstolj a drónozás világába, ugyanis ennyiért elég szórakoztató beltéri drónokat lehet kapni. Viszont ha egyszer rákapsz az ízére, akkor készülj fel rá, hogy az eredetileg rászánt összeg két-háromszorosát el fogod költeni. Kivéve persze ha már eleve egy komoly gépet veszel az összes tartozékával együtt.

Néhány szempontot listába szedek, amely alapján el tudod dönteni, hogy milyen drónra van szükséged. Ezeket majd a későbbi ajánlatoknál minden esetben beszúrom, hogy ne kelljen visszagörgetned.

Méretük a 7-8 centis tenyérben hordozható minidrónoktól a 30 centis kamerás drónokig terjedhet, feltéve ha nem egy ipari vagy katonai drónt akarunk terelgetni 🙂

FuriBee F36
Xiaomi Mi Drón kamerás drón
Xiaomi Mi 4K

Üzemidő szempontjából léteznek 6-7 perctől akár 30+ percig levegőben maradó multikopterek. A működési idő egyébként pótakkumulátorok vételével egyszerűen növelhető.

Ha csak a hátsókertben szeretnél repkedni, akkor olcsón megúszhatod, viszont a több km hatótávú gépek ára elég húzós. Cserébe hihetetlen légi felvételeket készíthetsz.

Itt a képalkotó szenzor és a stabilizátor fontos szempont. FullHD éa FullHD kamera között jelentős különbség van, és persze a képstabilizátor hiánya is rontja a felvételek minőségét.

Ezt már az alacsony árszegmensben található kamerás drónok is tudják, de a jelátviteli technológia nagyban befolyásolja a minőséget és a távolságot. Az olcsóbb gépeken ez jellemzően egy vagy két sávos WiFi frekvencián történik, a drágábbak viszont 5,8GHz-es analóg vagy esetleg saját fejlesztésű, egyéb frekvenciatartományt használnak.

MJX Bugs 5W táv
Mobilos FPV kép
MJX Bugs B2W táv
Beépített FPV kijelző

Egy drón biztonságáért főként a rajta elhelyezett GPS modul és különböző szenzorok felelnek. Előbbi biztosítja a pozíciótartást és a jelvesztés/alacsony feszültség esetén a hazatérést, míg utóbbi az akadályok elkerülésében segít.

E szempontból a motorok fajtáját emelném ki, mivel az azonnal repülhető gépeket kedvelem (RTF). A szénkefés motorok alacsonyabb teljesítményük mellett sokkal kevesebb üzemóra után elromolhatnak, mint kefe nélküli társaik. Azért propellerből sem árt venni néhány garnitúrát. Ha viszont szerelgetni vagy drónt építeni támad kedved, akkor rengeteg weboldal/fórum/csoport áll rendelkezésedre.

MJX Bugs 5W
RTF csomag
Csináld magad készlet

Kezdő drónok!

Ahogy fentebb is írtam, ebben a kategóriában inkább a drónozással való ismerkedés lehet a fő cél. A listában olyan kamera nélküli és kamerás drónokat fogsz találni, amelyek bevezetnek a drón reptetés világába. 

A FuriBee F36 egy beltéri minidrón. Nem véletlen az elnevezés, hiszen ez a mérges kis zümmögő alkalmas arra, hogy méhecske módjára repkedjünk ide-oda a lakásban. A felesleges károkozást a propellervédői segítségével kerülheted el. Van benne Headless és 360 flip mód is. Jelenleg nincs készleten egyik webáruházban sem, viszont kapható két hasonló drón. Az egyik a FuriBee eredeti változata, a JJRC H36 (minimálisan gyengébb motorokkal), a másik pedig a Helifar H803 (infrás ütközés védelemmel)

Méret: ~9,5 x 9,5 x 5 cm

Üzemidő: ~6 perc

Hatótáv: ~30 méter

Képminőség: nincs kamera

Élőkép: nincs

Biztonság: nincs GPS

Motorok: szénkefés

Visuo XS809HW

A Visuo drónja nagy népszerűségnek örvend, ugyanis az XS809HW egy olyan kiskategóriás kamerás drón, ami kicsiben tudja azt, amit a nagyok. Összecsukható karjainak köszönhetően kis helyen is elfér, igény szerint 3 sebesség mód közül választhatsz és beépített kamerája egyenesen a telefonra közvetíti a drón felvételeit. Ezenkívül nagyszerűen tuningolható.

Méret: ~32,5 x 32,5 x 6 cm

Üzemidő: ~10 perc

Hatótáv: ~100 méter

Képminőség: 0,3 vagy 2 MP

Élőkép: van, 2,4G WiFi

Biztonság: GPS nincs, magasságtartás van

Motorok: szénkefés

Visuo XS809S

Az előbbi modell továbbfejlesztett verziója a Visuo XS809S Battle Shark. A legfőbb fejlesztés a kinézetet illetve az akkumulátort érintette, hiszen az 1800mAh-s telepek akár 20 perces üzemidőt tesznek lehetővé.

Méret: ~44 x 44 x 6,5 cm

Üzemidő: ~20 perc

Hatótáv: ~100 méter

Képminőség: 0,3 vagy 2 MP

Élőkép: van, 2,4G WiFi

Biztonság: GPS nincs, magasságtartás van

Motorok: szénkefés

Visuo XS812

A Visuo XS812 már egy fokkal drágább kategóriát képvisel, viszont ezért cserébe GPS támogatást is kapsz. Választható 2 illetve 5 Megapixeles kamerával, amely az élőképet két sávos (5G) WiFi-n keresztül közvetíti a telefonra. A GPS segítségével lehetővé válik az egy gombnyomásra történő hazatérés, a követés (follow me), a keringés (orbiting) és az útvonal (track flight) mód is.

Méret: ~33 x 33 x 6 cm

Üzemidő: ~15 perc

Hatótáv: ~200 méter

Képminőség: 2 vagy 5 MP

Élőkép: van, 5G WiFi

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefés

JJRC H31

Ha nem kamerás drón vásárlása a célod, csupán az ide-oda repkedés és bukfencezés, akkor jó választás lehet a vízálló JJRC H31. Ez egy igazi játékdrón, amely nem bánja ha néha víz éri. Garantált móka kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Méret: ~31 x 31 x 7,2 cm

Üzemidő: ~10 perc

Hatótáv: ~80 méter

Képminőség: nincs kamera

Élőkép: van, 2,4G WiFi

Biztonság: nincs GPS, vízálló

Motorok: szénkefés

Banggood

DJI Tello

A DJI Tello nem más, mint egy programozható kompakt szelfi drón. Kis mérete és alacsony ára ellenére elég sok funkciót kapott. Nem hiába, hiszen a DJI név kötelez. Az alapcsomagban nem jár hozzá távirányító, az irányítását telefonos applikáción keresztül lehetséges. Kapott egy elektronikus képstabilizátor funkciót. Ez segít a jó minőségű fényképek és HD videók készítésében. Ezen kívül tudja a keringés funkciót, képes 360 fokban körbenézni, a tenyeredből képes fel-le szállni. Ha ez nem lenne elég, akkor itt van a programozás rész, ugyanis  DJI Tello rendelkezik egy vizuális programozási funkcióval, amellyel különféle utasításokat adhatsz neki.

Méret: ~9,8 x 9,25 x 4,1 cm

Üzemidő: ~12 perc

Hatótáv: ~100 méter

Képminőség: 5 MP fénykép, 720p videó

Élőkép: van, WiFi

Biztonság: GPS nincs, magasságtartás van, infra és optikai szenzorok

Motorok: szénkefés

Xiaomi MITU

Ismét egy híresebb márka, amely ugyan nem a kamerás drónok piacán szerzett hírnevet de a minőségére nem lehet kifogásunk. A Xiaomi MITU a DJI Tello ellenfelének szánt minidrón. Nagy előnye a Telloval szemben, hogy olcsóbb bár emiatt a programozói felületről és a Tellonál tapasztalt stabilitásról le kell mondanunk. Viszont kapott egy 4GB-os belső memóriát és lézerharc funkciót (utóbbihoz 2 drónra van szükség).

Méret: ~9,1 x 9,1 x 3,8 cm

Üzemidő: ~10 perc

Hatótáv: ~50 méter

Képminőség: 2 MP fénykép, 720p videó

Élőkép: van, WiFi

Biztonság: GPS nincs, magasságtartás van, ultrahangos szenzor

Motorok: szénkefés

Haladó drónok!

A haladó drónok nem csak az árazásuk miatt kerülnek ebbe a kategóriába, hanem a tudásuk miatt is. Biztonsági rendszereiknek köszönhetően általában kezelhetőbbek, mint a kezdő drónok ezért egy újdonsült pilóta is hamar beletanul az irányításukba. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni a kezelési előírásokat illetve a viszonylag nagy hatótávjukból adódó esetleges baleseteket. Mindig próbáld elkerülni a lakott és a magánterületek feletti repülést illetve tartsd be a légtér használati szabályokat!

MJX Bugs 3

Az MJX Bugs 3 a gyártó egyik régebbi de mind a mai napig közkedvelt modellje. Sokan szeretik mivel szén kefe nélküli motorokat kapott, amely mind a strapabíróságban, mind a teljesítményben meglátszik. A csomagban található kamerakerettel pedig simán meg lehet reptetni egy akciókamerát is. Egyetlen hátránya a GPS hiánya, de ha csak rövid távon akarsz száguldozni, akkor jó vétel.

Méret: ~44 x 44 x 15 cm

Üzemidő: ~18 perc

Hatótáv: ~300-500 méter

Képminőség: nincs kamera

Élőkép: nincs

Biztonság: nincs GPS

Motorok: szénkefe nélküli

Banggood

Gearbest

MJX Bugs B2W

Ismét egy népszerű kamerás drón az MJX-től. Az MJX Bugs B2W egy igazán nagyszerű drón ennyi pénzért. Hogy mit is tud pontosan? GPS moduljának köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy világgá repül, fullHD kamerája akár 4-500 méterről is képes élőképet küldeni 5G WiFi-n keresztül, a távirányítóján pedig már láthatod a gép telemetria adatait is. Ja meg persze az 1000 méteres hatótáv.

Méret: ~41 x 41 x 8 cm

Üzemidő: ~18 perc

Hatótáv: ~1000 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~500 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

MJX Bugs 3 Pro

Egy 2018-as modell a következő MJX gép. A Bugs 3 Pro több féle csomagban is kapható. Megrendelheted kamera nélkül vagy 720/1080p felbontású akciókamerával. A saját kamerájával és a Bugs Go applikáció segítségével a telefonodon láthatod, hogy merre repülsz. A Bugs sorozat eme tagja elég jó táviránytóval rendelkezik, amelyen láthatod az alapvető telemetrikus adatokat. Hatótávja 800 méter, így a táv segítségével is könnyen hazairányítható. Vagy egyszerűen visszahívod a hazatérés gombbal, ugyanis GPS modulja is van.

Méret: ~41 x 41 x 15 cm

Üzemidő: ~22 perc (kamera nélkül)

Hatótáv: ~800 méter

Képminőség: 720/1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~200 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

MJX Bugs 5W

Az MJX Bugs 5W egy igazán sportos kis drón, dögös kinézettel. Szintén idei modell, ezért az elvárásoknak megfelelően van benne GPS. Beépített fullHD kamerája egy mechanikus gimbalon nyugszik, amelyet 90 fokban állíthatunk a távirányítón keresztül. Esküvői fotózást ne vállalj vele, de arra elég, hogy egyszerű légi felvételeket készítsetek. Létezik Fly More Combo verziója, amivel a repülési idő kitolható akár 45 percre is. Banggoodon van rá egy 24%-os kupon is: 98ef35. A tesztet itt olvashatod róla: MJX Bugs 5W teszt.

Méret: ~35 x 35 x 9 cm

Üzemidő: ~17 perc

Hatótáv: ~500 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~200 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

JJRC JJPRO X5

A JJRC JJPRO X5 pontosan ugyanazt tudja mint az előbbi Bugs 5W. Ez ugyanis azonos tervek alapján készült csak a JJRC cég megbízásából. A kinézete ugyan más, de a funkciói azonosak. Nagy előnye viszont, hogy a Gearbest egy ideje 155 dollárért kínálja a Fly More Combo verziót és még hordtáskát is kaphatsz mellé.

Méret: ~35 x 35 x 9,5 cm

Üzemidő: ~17 perc

Hatótáv: ~5000 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~200 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

MJX Bugs 6

A következő gép kivételt képez, ugyanis az MJX Bugs 6 egy alapszintű versenydrón. Azoknak készült, akik csak ide-oda akarnak repkedni, szép felvételek készítése nélkül. Meg lehet venni kamera nélkül is de az igazi szórakozás a kamerás verzióval repülni miközben FPV kijelzőn nézed, hogy merre jársz.

Méret: ~39 x 25,5 x 16 cm

Üzemidő: ~12 perc

Hatótáv: ~300 méter

Képminőség: 800 x 480 FPV

Élőkép: van, 5,8G

Biztonság: nincs GPS

Motorok: szénkefe nélküli

JJRC X7

A GPS-es JJRC X7 tudását tekintve nagyon hasonlít az MJX Bugs 5W-re. Csak az üzemidőben ver rá az MJX drónjára, ugyanis 25 percig képes a levegőben maradni. Hátránya viszont, hogy a távirányítón nem látni a telemetria adatokat.

Méret: ~23,7 x 27,1 x 7,6 cm

Üzemidő: ~25 perc

Hatótáv: ~500 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~200 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

SJRC F11

Újabb SJRC drón F11 típusjelzéssel. Különösebb említeni valót nem érdemel a gép. A JJRC X7-tel megegyeznek a paraméterei, kivéve, hogy behajtható lábakat kapott.

Méret: ~4,5 x 4,25 x 8,3 cm

Üzemidő: ~25 perc

Hatótáv: ~500 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~200 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

Hubsan H501S X4

A Hubsan H501S X4 két változatban kapható. A Pro verzióban a távirányító jár a géphez, ami lehetővé tesz akár 1500 méteres hatótávot, az élőképet 1080p felbontásban nézhetjük és van benne gyárilag árnyékolás. A drón elég közkedvelt a piacon, mivel az összes létező funkciót megkapta, amire egy hobbi pilótának szüksége lehet. A FullHD kamerája

Méret: ~22 x 22 x 7 cm

Üzemidő: ~18 perc

Hatótáv: Standard ~800 méter / Pro ~1500 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5.8G

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

Motorok: szénkefe nélküli

Xiaomi FIMI A3

A FIMI A3 2019 egyik nagy várományosa a hobbi kategóriában, ugyanis kedvező ára mellett egész komoly a tudása is. Itt most nem is részletezném, hogy mit pakoltak bele. Ha felkeltette a figyelmed, akkor ajánlom a részletes leírását ebben a cikkben: Xiaomi FIMI A3 – 2019 legjobb hobbidrónja?

Méret: ~28,5 x 22,9 x 6,9 cm

Üzemidő: ~25 perc

Hatótáv: ~1000 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5,8G ~1000 méter

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, tiltott repülési zóna elkerülés

Motorok: szénkefe nélküli

DJI Spark

A népszerű kínai gyártó Spark nevű modellje fullHD kamerát kapott, amely egy 2 tengelyes mechanikus gimbalon nyugszik és igény szerint 12MP-es képeket is lehet vele készíteni. Hozza a DJI-től elvárt minőséget mind az anyaghasználat, mind a funkciók terén. Van többféle fotó mód, gesztusvezérlés és az akadályok elkerülése végett kapott optikai szenzorokat is. Az alapcsomagban (BNF) nem jár hozzá távirányító, viszont létezik Fly More Combo csomag 3 akkumulátorral és távirányítóval.

Méret: ~14,3 x 14,3 x 5,5 cm

Üzemidő: ~16 perc

Hatótáv: ~1000 méter

Képminőség: 1080p videó

Élőkép: van, 5,8G ~2000 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai szenzor

Motorok: szénkefe nélküli

Banggood

Gearbest

Középhaladó/profi kamerás drónok!

Ebbe a kategóriába kerültek azok a kamerás drónok, amelyekkel igazán gyönyörű légi felvételeket készíthetsz. A lehetőségeid kihasználásához magabiztos pilóta tudással szükséges rendelkezned. Elvégre itt már nem csupán a gép terelgetése a fontos, hanem a megfelelő kamerakezelés elsajátítása, hogy a legjobb pillanatokat örökítsd meg. Az alábbi drónok legyenek akár hobbi, akár munka céljára használva, valószínűleg meg fogják állni a helyüket. Ezeknél a gépeknél már természetesen nem használnak szénkefés motorokat, ezért kivettem a listából.

Xiaomi Mi 4K

A Xiaomi Mi 4K kamerás drón egy igazán robosztus darab, ezért nem kell aggódni, hogy elviszi a szél. 3 tengelyes stabilizátora lehetővé teszi rezdülésmentes 4K felbontású videók készítését. A kamera egyébként levehető és igény szerint kézi gimbalra csatlakoztatható. 

Méret: ~43,4 cm átmérő, 1376 gramm

Üzemidő: ~27 perc

Hatótáv: ~2000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, 5G WiFi ~500 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai és ultrahangos szenzor

Hubsan Zino H117S

A Hubsan Zino a 2018-as év egyik érdekessége, hiszen a Hubsan eddig még nem mérette meg magát ebben a kategóriában. Nem fog földre vinni egy komolyabb DJI gépet vagy a januárban debütáló FIMI X8-at viszont ha kijavítják a szoftveres hibáit, akkor kellemes gépet kapunk 100 000 forintos áron. Hátránya, hogy nem raktak bele optikai szenzorokat a biztonságosabb repüléshez. Viszont az összes nélkülözhetetlen fotós és repülési módot tudja.

Méret: ~30,4 x 25,2 x 9 cm

Üzemidő: ~23 perc

Hatótáv: ~2500 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, 5.8G ~1000 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció

DJI Mavic Air

A DJI legkisebb 4K felbontásra képes kamerás drónja a Mavic Air nevet viseli. Az összecsukható drón 3 tengelyes gimbaljának köszönhetően gyönyörű felvételeket készíthetsz. A panoráma mód pedig lehetőséget nyújt 360 fokos fényképek lövésére, amelyek garantáltan mindenkit levesznek a lábukról. De ha ez nem lenne elég, akkor 1080p felbontásban akár 120fps-es lassított videókat is lehet csinálni. A rengeteg felvételi és repülési mód (dronie, rocket, circle, helix, asteroid, tap-fly, active rack) kipróbálását pedig a 21 perces üzemidő teszi lehetővé.

Méret: ~16,8 x 18,4 x 6,4 cm

Üzemidő: ~21 perc

Hatótáv: ~4000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, 5,8 ~4000 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai szenzor

Xiaomi FIMI X8 SE

Méret: ~20,4 x 10,6 x 72,6 cm

Üzemidő: ~33 perc

Hatótáv: ~5000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, 5,8G ~5000 méterig

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai szenzor

DJI Mavic Pro

Méret: ~8,3 x 8,3 x 19,8 cm összecsukva

Üzemidő: ~27 perc

Hatótáv: ~7000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, OcuSync ~7000 méter

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai és ultrahangos szenzor

DJI Mavic 2 Zoom

Méret: ~32,2 x 22,2 x 8,4 cm

Üzemidő: ~31 perc

Hatótáv: ~8000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, OcuSync2.0 ~8000 méter

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai szenzor

DJI Mavic 2 Pro

Méret: ~32,2 x 22,2 x 8,4 cm

Üzemidő: ~31 perc

Hatótáv: ~8000 méter

Képminőség: 4K videó

Élőkép: van, OcuSync2.0 ~8000 méter

Biztonság: GPS, magasságtartás, hazatérés funkció, optikai szenzor

Mielőtt Kínából vennél drónt mindig figyelj az alábbi dolgokra!

Segítségre van szükséged?

Küldd el kérdésed üzenetben, hamarosan válaszolok!

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!