Hubsan Zino H117S – Új 4K-s versenyző

Hubsan Zino H117S kamerás drón

Sokan felbolydultak, amikor tavaly ősszel a Hubsan bejelentette a Zino névre hallgató drónját, azt remélve, hogy a kínai gyártó belép a felső kategóriás gépek piacára. De a nagy karácsonyi hajrá közben egyre több tesztelő jelezte, hogy a Hubsan különböző “félkész” szoftverrel ellátott Zinot küldött ki az első vásárlóknak és hamar elillant a varázs. Azután a Xiaomi bejelentett a FIMI A3 és a FIMI X8 SE gépeit, ami miatt még inkább a háttérbe került. Mára viszont úgy tűnik, hogy sok frissítés után elég használható 4K-s drónt vehetünk a pénzünkért. Lássuk, hogy mit tud!

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Mit tud a Hubsan Zino?

A trendnek megfelelően a Hubsan Zino lábai összehajthatóak, ezért könnyedén lehet hordozni. Csak bevágjuk a hátizsákba és indulhatunk is. A 700 grammos Zino legfőbb erőssége a 3 tengelyes stabilizátoron nyugvó 4K kamera, amellyel 30 FPS-en filmezhetünk.

A hatótávja 2,5 km, ami elég barátságos, viszont élőképünk az 5G WiFi miatt csak 1 km távolságig van, így attól messzebb csak vakon repülhetünk (de minek?). Üzemidejét tekintve elég jó, hiszen a 3 cellás 3000 mAh kapacitású akkumulátor 23 percet repülési időt garantál. A maximális 60 km/h sebességgel és természetesen szén kefe nélküli motorokkal hajtott Zino nagy területeket tud bejárni és a GPS+GLONASS rendszer nem hagyja elkószálni.

A Hubsan Zino kamerája

A kamera a már fentebb említett 4K felvételek készítését teszi lehetővé. Látószöge 89 fokos, apertúrája pedig 2.2. És igazából ennyi, mivel a gyártó nem bővelkedett az egyéb funkciók leírásában, mint például a fényképek felbontása, egyéb videó felbontások, bitráta vagy a kamera állítási szöge. A teszt videók alapján az Ambarella processzorral szerelt Hubsan Zino szép felvételeket készít. (A többi információ napvilágra kerülése után a cikk frissítve lesz.)

A Hubsan Zino távirányítója

A Hubsan Zino távirányítójának kialakítása hirtelen olyan mint a Mavic Pro távjáé, azzal a különbséggel, hogy nincs középen kijelző néhány plusz információ adatok megjelenítésére. A telefonunkat a táv alsó részébe lehet beilleszteni és az X-Hubsan applikáció letöltésével érjük el a teljes értékű telemetria illetve kezelési funkciókat. A Zino távja egy 2600 mAh-s akkumulátorral üzemel és az összes Androis/iOS telefonnal használható USB-C, MicroUSB és Lightning csatlakozón keresztül.

A Hubsan Zino repülési funkciói

Ami a repülési módokat illeti, a Hubsan Zino fejlesztői hozták a kötelezőt, ami egy 4K kamerás drónt jellemezhet 2019-ben. Többet persze nem tud nyújtani, mint egy FIMI X8 SE vagy egy Mavic Pro, de az árkategóriájában ez bőven elég. Kezdjük mindjárt az Image tracking nevű funkcióval, amely bemér egy célpontot és azt a Zino úgy követi, hogy a képernyő közepén maradjon.

Panorama módban egy gombnyomásra gyönyörű 360 fokos felvételeket készíthetünk. A Line Flight Mode aktiválásával a Zino egy egyenes vonal mentén halad előre meghatározott irányban és szögben, miközben a fotó/videó funkciókat. A Waypoint funkció használatával az applikációban előre megrajzolt útvonalon halad a drón. A gyártó leírása szerint ha az útvonalat keresztezi például egy hegy, akkor a Zino nem fog arra repülni. Ez érdekes, mivel a gép nincs felszerelve akadály elkerülő szenzorokkal.

A fentieken kívül természetesen tudja az automata hazatérést, a jelvesztés illetve alacsony akkuszint történő hazatérést és az automata fel-le szállást.

Összegzés

A Hubsan Zino egy elég jó 4K kamerás drón lett, viszont a kiadása előtti kapkodás és az időközben megjelent erős konkurencia megnyirbálta a jó hírét. A repülési módok és a stabilizált 4K kamera mindenképpen pozitívum. A szoftverén a folyamatos frissítések javítani fognak, viszont jó lett volna a WiFi helyett nagyobb hatótávolságú képátviteli módot használniuk illetve az akadály elkerülés is megért volna pár dollárral többet. Mindent egybevetve a 100 000 forintos ár nem rossz érte. Így árban és tudásban is a FIMI A3 és a FIMI X8 SE közé sorolható.

Megrendelnéd a Hubsan Zinot?

A Hubsan Zinora szerencsére eddig mindig volt kupon. Most a Banggood jóvoltából 100 000 forint alatt megveheted ezzel a kuponnal: 502C6B. Vámmentes szállítás esetén válaszd az EU Priority Line opciót! (3 akksis verzió kuponnal 112 000 forint!)

Gearbest

Banggood

Nem rendeltél még ilyen drága dolgot Kínából? Mit szólnál egy kis extra biztosításhoz és kedvezményhez? A Tutifrankó VIP Klub tagjaként minden egyszerűbb.

Kérdésed van?

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!

Tudtad?

Ha közvetlenül az oldalon elhelyezett linkeken keresztül vásárolsz, akkor ingyen támogatod a Tutifrankót! Továbbá online segítségnyújtás kaphatsz a termék kiválasztásától kezdve a reklamációs ügyintézésig bezárólag!

Kupont keresel?

Kinéztél valamit de túl drágának tartod? Kérj hozzá kupont üzenetben, a rögzített bejegyzésben vagy email-ben!

Hírek

Legutóbbi

Népszerű termékek

Kategória

Kategóriák

Itt is megtalálsz

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb akciókról vagy kérdésed van, akkor csatlakozz!

Árfolyamok

Világjáró vagy?

Címkék