Két fajta vásárló létezik. Az egyikük megrendel valamit, azután 2-3 hét múlva elkezd derengeni neki, hogy úton van egy csomagja és néha belenéz a postaládába. Ő a rendelés után megnézi a várható kiszállítás dátumát és csak akkor bosszankodik, ha a csomag érkezése csúszik. A másik minden nap beírja a csomaghoz kapott követési számot valamelyik tracking oldalra és rendületlenül ellenőrzi a tranzit állomásokat és időpontokat. E bejegyzés az utóbbiak számára lehet hasznos.

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Hogyan kérj követési számot?

Természetes igény, hogy a várva várt termék, amely több ezer kilométerről érkezik és előre ki van fizetve, biztos kezekbe kerüljön illetve tisztában legyünk vele, hogy éppen merre is jár. Vagy éppen vesztegel valahol. Mert ugye néha ez is előfordul. Ilyen esetekben vesszük hasznát a nyomkövetés oldalaknak, már ha kaptunk követési számot. Ilyet mi magunk kérhetünk a megfelelő szállítási opció kiválasztásával. Mutatom is, hol találod:

Banggood
Gearbest
Tomtop

Ha követési számot szeretnél, akkor válassz olyan szállítási módot, amelyhez tartozik tracking number. A fizetős szállítási opciók általában kínálnak követési számot.

Kisebb, néhány dolláros tételeknél ugyan nincs sok értelme követési számot kérni, de értékesebb küldeményeknél ajánlatos rápillantani a csomag állapotára. De vajon ezt hol tudod leellenőrizni a kapott követési szám alapján? Két módszer közül választhatsz. Az egyik a futárszolgálat saját nyomkövetés oldala, vagy egy általános tracking oldal, amely jó esetben szintén megtalálja a csomagod és helytálló információkkal szolgál. Mivel a legtöbb csomagot a Magyar Posta szállítja ki, ezért a legtöbben a Posta nyomkövetés oldalát szokták használni, viszont a legjobban akkor jársz, ha több oldalon is próbálkozol, összegyűjtve a különféle adatmorzsákat mert ahogy lentebb látni fogod ahány oldal létezik, annyi tracking információt fogsz kapni.

Egy gearbest csomag nyomkövetése!

Most egy 2017. november 19-ei Gearbest rendelés nyomkövetését fogom bemutatni a 17track, a DPDUK és a faryaa oldalak segítségével. Hogy megtudd a követési számot, a My Account/My Orders menüpontokra kattintva meg kell keresned a megrendelt terméket. Itt kattints a View More >> gombra, majd keresd meg a Track Your Shipment fület! Ott megtalálod a szállítócéget, a feladás dátumát és a követési számot. Semmi mást nem kell tenned, mint a követési számot kimásolni és beilleszteni valamelyik nyomkövetés oldalra. Jelen esetben ez így néz ki a már említett oldalakon:

17TRACK
DPDUK
FARYAA

A Track/Követés gombra kattintva egy listát fogsz kapni az aktuális illetve az előzetesen jegyzett állomásokról vagy központokról.  A dolog érdekessége, hogy ugyanarra a számra egyik oldal sem dobta ki ugyanazt az eredményt de a lényeg azért kiderül. A 17track és a DPDUK nem igazán szolgált használható információval a csomag futárszolgálat által átvett időpontjáig, míg a faryaa éppen ellenkezőleg, a csomag kínai útját követte végig.

17TRACK
DPDUK
FARYAA

A nyomkövetés oldalak bemutatásán kívüli másik ok, amiért ezt a csomagot hoztam példának a rendkívüli csúszás, ugyanis a rendelés és a kézhezvétel között 76 nap, vagyis 2,5 hónap telt el. Ebbe az időintervallumba beletartozott ugyan a karácsonyi időszak is, amely okozhat fennakadásokat, de ez akkor is elég extrém esetnek mondható. A késői érkezés csak azért nem zavart eleinte, mivel a bevezetőben említett első kategóriába tartozok és nem tartottam észben, hogy mikor is kellene megérkeznie. De ami miatt nem kell aggódnod, az a tény, hogy csomag csak a legritkább esetben veszik el. Január 19-ei levelemre válaszolva az ügyfélszolgálat csak a 17track oldalán található adatokat küldte el, bár ekkor még nem élhettem volna panasszal mert a szállítási határidő január 21-e volt. A lényeg, hogy az áru sértetlenül megérkezett még ha sokat is kellett várni rá.

Néhány hasznos nyomkövetés oldal!
17TRACK nyomkövetés
DHL nyomkövetés
DPD nyomkövetés
1TRACKING nyomkövetés
MAGYAR POSTA nyomkövetés
PARCELMONITOR nyomkövetés
YUNTRACK nyomkövetés

Segítségre van szükséged?

Küldd el kérdésed üzenetben, hamarosan válaszolok!

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!