Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera teszt

Blitzwolf BW-SHC1 ip kamera

Amikor megláttam, hogy a Blitzwolf is felvette a termékpalettájára egy IP kamerát, azonnal tudtam, hogy be kell szereznem egyet – már csak a macska garázdálkodásai miatt is. A leírását elolvasva pedig még meggyőzőbbé vált a termék és most bő 3 hét várakozás után a kezemben is van. Lássuk tehát, hogy mutat-e valami újat a Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera?

Másokat is érdekelhet. Oszd meg velük!

Kicsomagolás

Szokásához híven a Blitzwolf egy egyszerű papírdobozba csomagolta a terméket, amelynek fedőlapján a Blitzwolf felirat és a kamera típusszáma látható, nem sejtetve azt, hogy belül egy IP kamerát találunk. A dobozt felnyitva azonban rögtön megpillanthatjuk a lényeget. A kamera ott pihen két hungarocell között néhány kiegészítő társaságában. 

A csomag a kamerán kívül tartalmaz egy hálózati adaptert, egy Micro USB kábelt, egy fali tartókonzolt illetve az ezekhez tartozó két darab tiplit és csavart. A használati utasítás pedig az angol mellett öt különféle nyelven is elolvasható (francia, német, olasz, spanyol, japán).

Design

Egy IP kamera kinézetéről nem sok mindent lehet elmondani, a Blitzwolf sem szeretett volna design innovációs díjat nyerni vele. Az alsó szürke kis rész a kamera talpa, ezen keresztül képes elfordulni horizontálisan az egész szerkezet 355 fokban. Egy másik mechanika pedig a 110 fokos vertikális mozgásért felel. A memóriakártyát is csak akkor tudjuk behelyezni, ha felfelé irányítjuk az optikát. Ugyanis a foglalatot alaphelyzetben a felső burkolat védi. A két infraled a lencse két oldalán kapott helyet, ezért éjszaka olyan, mintha egy kis robot figyelné a terepet. Elől található még az éjszakai módot aktiváló szenzor illetve a mikrofon is.

A kamera hátsó részén találunk egy hangszórót. A hangszóró és a mikrofon teszi lehetővé, hogy küldjünk és fogadjunk hangüzeneteket a kamera előtt felbukkanó gyermeknek, macskának, postásnak, stb. A talp részen egy reset gomb és egy Micro USB csatlakozó található.

A Blitzwolf BW-SHC1 funkciói

A Blitzwolf kamera funkcióit tekintve nem mutat sok újdonságot, egyet leszámítva: mozgást észlelve nem csak értesítést küld, hanem követi a célpontot is. Ezt sajnos elég könnyű kicselezni, mivel ha valami gyorsan elsuhan előtte, akkor csak les maga elé, de legjobb esetben is csak egyet fordul. Viszont lassabb mozgásoknál tényleg működik a dolog. 

A felvételeket lehet rögzíteni a már említett microSD kártyára (max. 64GB) vagy egy Tuya Cloud nevezetű felhőbe, amelyre természetesen előzőleg elő kell fizetni az applikáción belül. A kamerát meg lehet osztani, hogy a családtagok is rá tudjanak csatlakozni. Hasznos funkció a képernyő 180 fokos elfordítása, így a fali konzollal fejjel lefelé is fel lehet fogatni.

A Blitzwolf applikáció letisztult. A kamerához csatlakozva a fő képernyőt látjuk, ahol tudunk SD illetve HD felbontás között állítani (a HD jelen esetben 1080p/15fps-t jelent). Itt tudunk képernyőmentést illetve videó felvételt indítani, visszajátszani a rögzített felvételeket, a kamerát irányítani és hangüzeneteket küldeni.

A Blitzwolf BW-SHC1 üzembe helyezése

A leírás szerint miután rádugtuk a tápkábelt, 5 másodpercig nyomva kell tartani a reset gombot. Ezután egy dallamot fogunk hallani majd 2 csipogó hangot, amely addig fog ismétlődni bizonyos időközönként, amíg nem csatlakoztatjuk a kamerát.

A Blitzwolf app letölthető az Apple App Store-ból és a Play Áruházból egyaránt. Első lépésként létre kell hoznunk egy családi felhasználó nevet, ahol ki lehet választani a megfigyelt helység típusát is. Ezután kérnünk kell egy aktiváló kódot telefonon vagy emailben. A kód beírása után egy jelszó beállítás következik, majd az Add Device gombra kattintva ki kell választanunk a kamerát. A következő lépésben egy QR kódot kapunk, amit a kamera elé kell tartani. Ha csipogást hallottunk, akkor minden oké és a gombra kattintva el is kezdődik a csatlakozás.

Összegzés

A Blitzwolf BW-SHC1 alapvetően egy ügyes kis IP kamera az összes funkcióval felvértezve, amelyet egy ebben az árkategóriában lévő kamerának tudnia kell. A célpont követés funkció lehetne gyorsabb, de az ötlet önmagában nem rossz.. A fali tartókonzolért 1 piros pont jár a Bitzwolfnak, mivel így többféle módon is rögzíthetjük a kamerát.Ha felkeltette az érdeklődésed, a Banggoodon most 36,99 dollárért veheted meg GWTR raktárból, így még bőven az áfahatár alatt.

Kérdésed van?

Tutifrankó Facebook oldal
Tutifrankó Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Tutifrankó facebook oldalához!

Tudtad?

Ha közvetlenül az oldalon elhelyezett linkeken keresztül vásárolsz, akkor ingyen támogatod a Tutifrankót! Továbbá online segítségnyújtás kaphatsz a termék kiválasztásától kezdve a reklamációs ügyintézésig bezárólag!

Kupont keresel?

Kinéztél valamit de túl drágának tartod? Kérj hozzá kupont üzenetben, a rögzített bejegyzésben vagy email-ben!

Hírek

Legutóbbi

Népszerű termékek

Kategória

Kategóriák

Itt is megtalálsz

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb akciókról vagy kérdésed van, akkor csatlakozz!

Árfolyamok

Világjáró vagy?

Címkék